Dag Daniš nem szokott marhaságokat írni. Arról ír, hogy  a vírus laboratóriumból történő kiszabadulását közvetett bizonyítékok támasztják alá a Newsweek hipotézise szerint…

Hétfőn a facebookos folkloristák és az egyetlen igazság tudói (amen) a konspirátorok közé soroltak. Az ok: kétségbe mertem vonni a korona történetének egyik verzióját, amit a WHO és a magánszponzorai próbálnak elhitetni velünk (a laboratóriumi vizsgálatokban érdekeltek körbe-körbe azt ismételgetik, hogy a járványt nem a laboratóriumból kikerülő vírus okozta).

A vírus kiszabadulásáról szóló hipotézist azonban jó néhány utalás és közvetett bizonyíték is alátámasztja, amiket a Newsweek összegzett. Én most az alapvető téziseket sorolom fel:

- A nyugati és a kínai tudósok is egyetértenek abban, hogy a jelenlegi fázisban nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy mi történt. Az egyes hipotéziseket nem cáfolták meg, de nem is bizonyították be… azzal a verzióval dolgoznak, hogy „valószínű” (tehát ha valaki arról próbál meggyőzni, hogy valamit egyértelműen bebizonyítottak vagy megcáfoltak, az egy idióta).

- A Defence Itelligence Agency azzal a verzióval dolgozik, miszerint „lab error”, vagyis laboratóriumi baleset történhetett. A Vuhani Virológiai Intézet 2015-től részese volt a „gain-of-function” (GOF) kutatásnak, aminek a koronavírus járványerejének célzott tökéletesítése volt a célja.

- Ez nem egy kínai program volt, hanem egy nemzetközileg szponzorált PREDCIT program, melynek a kulcsfontosságú támogatói nyugati és elsősorban amerikai társaságok voltak.

- A Vuhani Virológiai Intézetben nagy valószínűséggel nemcsak genetikailag módosított vírussal dolgoztak, hanem „természetes” koronavírus-mutációkkal az állatok testében (az ilyen vírusoknak magasabb lehet a fertőző ereje, a természetes vitalitása és az ellenálló képessége).

- Több tudós már legalább öt éve arra figyelmeztetett, hogy a laboratóriumi kísérletek komoly veszélyt jelenthetnek a világra és az esetleges új járványokra, amelyek több millió embert ölthetnek meg.

- A másik oldalon azok a kutatócsoportok és támogatóik (ők támogatják a WHO-t is) állnak, akiknek egyáltalán nem érdekük, hogy akárcsak említés szintjén is szóba kerüljön az a lehetőség, miszerint az emberek SASR-Cov-2 vírussal való megfertőződése mögött „lab error”-ok állhatnak.

- A közvetett bizonyítékok túlságosan erősek ahhoz, hogy a laboratóriumi programok a nyomozás tárgyát képezzék – zárja le a Newsweek.

Hozzátenném, hogy az esetleges okok vizsgálata nem azért fontos, hogy bebizonyítsuk, kinek volt igaza és kinek nem, vagy éppenséggel bűnösöket keressünk… Ez az egész gyakorlati szempontból fontos: hogy a jövőben hatékony módon meg tudjuk előzni az ilyen típusú világproblémát.

Dag Daniš
források:
- https://www.facebook.com/100006853411694/posts/2577356612502761/
- https://korkep.sk/cikkek/szemle/dag-danis-a-virus-laboratoriumbol-torteno-kiszabadulasat-kozvetett-bizonyitekok-tamasztjak-ala/?fbclid=IwAR0DdzlwsO_dcPHTbR8A2ZLHVi2tvtAuuhHh7YXxZHfBrdtVcQHMihwRKyQ