Augusztus 7-én délelőtt Pozsonyban tárgyalóasztalhoz ült az MKP, a Most-Híd és az Összefogás vezetése, hogy pártjaik együttműködéséről egyeztessenek. Úgy határoztak, közös politikai szubjektumban folytatják a munkájukat… 

A találkozót az MKP pozsonyi székházába hívták össze, az egyes delegációkat pedig a pártelnökök vezették. A házigazda szerepében Forró Krisztián az MKP elnöke elmondta, megállapodtak, hogy egy közös pártot hoznak létre.

"Jelenleg munkacsoportok létrehozását szervezzük, amelyek a politikai programot, és a közös párt szerkezetével kapcsolatos kérdéseket hivatott megoldani" - tette hottá Forró.

Arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy új jogi szubjektumot hoznak-e létre, vagy az egyik szubjektum választási párttá alakulna, elmondta, az egyik ilyen szakmai csoport feladata lesz majd az is, hogy a közös párt létrehozásának technikai feltételeit is kidolgozzák.

elnokok_600x400_somogyi tibor 

"Egyetértés van abban, hogy közös pártot akarunk, amely a demokrácia és az Európához tartozás elveire épül. Ugyancsak egyet értünk abban, hogy erős képviseletet szeretnénk a magyar kisebbség és a déli régiók számára" - mondta Solymos László, a Híd vezetője.

Hozzátette, nem felszámolni szeretnék egymást, hanem együttműködni. Solymos arról is beszélt, hogy augusztus 20-án Komáromban aláírnak egy szándéknyilatkozatot, hogy mihamarabb létrehozzanak egy közös pártot.

Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke arról beszélt, a mozgalnuk az egységes magyar képviselet kialakítása érdekében jött létre. Hozzátette, a személyi és tematikus megújulást is fontosnak tartják. Elmondta, az egyes szakpolitikai témákra is mukacsoportokat hoznak létre. Újságírói kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott, az egyes pártoknak nem támasztottak személyi feltételeket a többiek számára.

Czímer Gábor

forrás: https://ujszo.com/kozelet/kozos-partba-egyesul-a-hid-az-mkp-es-az-osszefogas?fbclid=IwAR170IVKexpmGWg9nJQxKY1MNkTK_tgvCq2mIJOZbm_douabG9WmAjkJmcg

foto: Somogyi Tibor