A világ sok pontján történelmi szobrokat döntögetnek a fosztogató antifák, Németországban pedig kétméteres Lenin-szobrot avattak szombaton…(pedig ő is fehér volt – szerk.)

Felállították szombaton a gelsenkircheni Lenin-szobrot. A kétméteres gelsenkircheni Lenin-szobrot már márciusban átadták volna, de a pandémia közbeszólt - a járvány miatt végül el kellett halasztani.

A városvezetés korábban igyekezett megakadályozni a szélsőbaloldali MLPD tervét. Az építésügyi hatóság egyebek mellett a városkép védelmére, illetve a szoborral azonos telken álló épület műemléki védettségére hivatkozott, sőt, a nyugat-gelsenkircheni helyi képviselők is tiltakoztak, mondván, a kommunistavezér Lenin az erőszak, az elnyomás, a terror és a szörnyű emberi szenvedés megtestesítője. Ám Észak-Rajna-Vesztfália Közigazgatási Bírósága másképp döntött…
lenin-gelsenkirchen6x4
Így aztán minden akadály elhárult az elől, hogy a 2,5 méteres, öntöttvas figura, amely az 1930-as években készült a Szovjetunióban – a marxista-leninista párt (MLPD) pedig egy cseh várostól vette meg ismeretlen összegért – odakerülhessen a szélsőséges szervezet által elképzelt helyszínre. Az avatón többszázan vettek részt, előkerültek a vörös zászlók is.

https://demokrata.hu/vilag/szobrot-kap-lenin-nemetorszagban-257043/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202006

https://www.radioemscherlippe.de/artikel/mlpd-gelsenkirchen-enthuellung-der-lenin-statue-623006.html