Folytatjuk Gazdag István tanulmánya 2. részének bemutatását a migráció hátteréről. (az első rész a Cikkek/Érdekes és hasznos rovatban található)…

Európában tehát zsidók százai segítik az arab-afrikai inváziós hordákat, noha tökéletesen tisztában vannak vele, hogy sok antiszemita van köztük. Radnóti Zoltán, a Mazsihisz rabbitestületének új elnöke annak ellenére is támogatja a „menekülteket”, hogy attól fél, ezáltal veszélybe sodor más európai zsidókat, és hogy – mint mondja – „egyesek közülük talán lőttek a katonáinkra”, mármint az izraeli hadsereg katonáira. (European Jews, mindful of risks, urge aid to refugees, jta.org, 2015. szeptember 8.) A Zsidó Világkongresszus és a Németországi Központi Zsidótanács közös hivatalos nyilatkozata támogatja Európa muszlimok általi megszállását, miközben „neonácinak” titulálja azokat a németeket, akik ellenzik országuk elözönlését. („Wir Juden wissen, wie bitter Flucht ist”, welt.de, 2015. szeptember 9.) Moshe Kantor, az Európai Zsidókongresszus elnöke szerint a migrációs válság nyomán megerősödött európai szélsőjobb azáltal, hogy igyekszik megosztani a társadalmat a „mi” és az „ők” között, és hogy „gyűlöletet és intoleranciát” szít, a földrész békéjét fenyegeti. (The Rise of Europe’s Far-Right Threatens Peace on the Continent, Just Ask the Jews, europe.newsweek.com, 2016. március 21.)

Az Amerikai Zsidó Bizottság (AJC) berlini rezidense ugyanakkor sürgeti, hogy az Európába özönlő arab megszállókat neveljék át „demokratikus” megszállókká, vagyis az európaiak esetében már jól bevált agymosási technikákkal mentesítsék őket „antiszemita előítéletességüktől”. Az AJC Németországot hibáztatja, hogy a holokauszt miatti vezeklésből (sic!) „befogadja a világ összes menekültjét”, márpedig „a zsidók fognak veszélybe kerülni, ha olyan sok menekült van itt”, aki gyűlöli őket, egyúttal elismerve, hogy „az ötvenes évek óta érkezett bevándorlók és leszármazottaik felelősek ma a legtöbb antiszemita incidensért és a támadások növekedéséért”. (AJC in Berlin urges action to change Arab refugees’ anti-democratic values, jta.org, 2016. január 29.) A németek tehát akkor is hibásak, ha ódzkodnak a „menekültek” befogadásától, és akkor is, ha tárt kapukkal várják őket. Sajátságos logika.

Ugyanezek a zsidó szervezetek határozottan kiállnak Izrael mellett, amely – mint láttuk – kategorikusan elutasítja, hogy akárcsak egyetlen „menekült” is a területére lépjen, azzal az indokkal, hogy hiányzik a befogadásukhoz szükséges „földrajzi és demográfiai mélysége”. (PM Netanyahu Tours the Section of the Eastern Border along wich Work will Begin on Building the Fence, pmo.gov.il, 2015. június 9.) Jellemző módon az izraeliek 56 százalékának jobb véleménye van Németországról azt követően, hogy a Merkel-kormány szíriai „menekülteket” fogadott be, a 61 százalékuk pedig jó vagy nagyon jó véleménnyel van Angela Merkelről. (Israelis appreciate Berlin’s refugee policy, new poll finds, thetimesofisrael.com, 2016. március 14.)

Az egykor a zsidók, ma viszont már általában is a színes bőrűek Amerikába való bevándorlásáért lobbizó Héber Bevándorlósegítő Társaság (HIAS) vezetőjét, Mark Hetfieldet idézve a Daily Forward New York-i zsidó lap világossá teszi, hogy a zsidók „etikai alapon” azért forszírozzák a bevándorlást, mert ez a „stratégiai érdekük”. (Jews Unite Behind Push for Immigration Reform, forward.com, 2013. június 26.) A HIAS honlapján közzétett nyílt levelükben ezer amerikai rabbi szíriai „menekültek” befogadására ösztönzi az Egyesült Államok hatóságait. (1000 American rabbis sign letter welcoming Syrian refugees, washingtonpost.com, 2015. december 3.) Baruch Efrati ciszjordániai rabbi szerint etikai és teológiai okokból Európa iszlamizálódása jobb, mint a keresztény Európa, mert a kereszténység az iszlámmal ellentétben a halakha (zsidó törvény) szempontjából „bálványimádásnak” tekintendő. „A zsidóknak örülniük kellene, hogy a keresztény Európa elveszíti az identitását, büntetésül azért, amit velünk tett évszázadokon át a száműzetésben”, magyarázza a rabbi a muszlimok iránti részrehajlása okát, majd a pogromokra és tömegmészárlásokra emlékeztetve, amelyeket keresztények követtek el zsidók ellen, kijelenti, hogy „még ha nagy háborúban is vagyunk a régió arabjaival Izrael földjéért, az iszlám mégis sokkal jobb goj kultúraként a kereszténységnél”. („Islamisation of Europe a good thing”, ynetnews.com, 2012. november 11.) David Touitou haredi rabbi is úgy véli, hogy Európa musztouitou.jpglim inváziója „remek hír”, mert „Edomot” (a kereszténységet) el kell pusztítani, mielőtt a Messiás visszatérhetne. (Masiah ou est tu?, youtube.com, 2013. november 20.)

Izrael bevándorlási politikája a nácik nürnbergi faji törvényein alapul, amelyek zsidónak nyilvánítottak bárkit legalább két zsidó nagyszülővel. Nem kell hívő zsidónak lennie annak, aki le akar telepedni Izraelben, mindössze biológiai zsidó örökséggel kell rendelkeznie. Ráadásul Izraelben tilos a zsidók és nem zsidók közötti vegyes házasság. (Israel Civil Marriage Ban Blocks Those Not Considered Jewish From Wedding, huffingtonpost.com, 2013. június 12.) David Lau izraeli főrabbi a vegyes házasságokat tekinti a legnagyobb fenyegetésnek, és követeli, hogy a nem zsidók számára ne engedélyezzék az aliját. (Chief rabbi: Stop allowing non-Jews to make aliyah, ynetnews, 2014. november 3.) Izrael egy ideje már DNS-vizsgálatnak veti alá a letelepedni szándékozó bevándorlókat. (Russian-speakers who want to make aliya could need DNA test, thetimesofisrael.com, 2013. július 29.)

Míg a „nem létező lobbi” európai és amerikai hangadói, akik elsőként ítélik el a szegregáció bármely formáját a fehérek részéről, mélyen hallgatnak saját országuk politikájáról, a zsidó hírforrások egyáltalán nem titkolják, hogy a zsidó államban de facto szegregáció érvényesül. A Közel-Kelet „egyetlen demokráciájában” ugyanis a zsidók és az arabok külön iskolákba járnak, külön településeken élnek, a zsidó és arab politikai vezetők „ritkán dolgoznak együtt”, és arabok „alig vannak jelen az izraeli mainstream médiában” (4 ways Jews and Arabs live apart in Israeli society, jta.org, 2016. április 12.), sőt még a kórházak szülészeti osztályain is különválasztják egymástól a zsidó és arab anyákat. (Lawmaker backs segregated Jewish, Arab maternity wards, timesofisrael.com, 2016. április 5.) Izrael bevándorlási politikája tehát köszönőviszonyban sincs a zsidó vezetők által az európai kormányoknak prédikált magasztos elvekkel.

Gazdag István
forrás: http://demokrata.hu/velemeny/migracios-lobbi-kettos-jateka-2

kezdőkép: David Touitou (internet)