A nagycsaládosok elutasítják Soros abortuszkampányát...

A jövőnk a gyermekekben van – vélik a Nagycsaládosok Országos Egyesületénél, melynek elnökhelyettese lapunk kérdésére arról beszélt, hogy az abortusz helyett a megelőzés fontosságát, illetve azokat a lehetőségeket kell népszerűsíteni, amelyek a gyermekek megszületésével járnak. A szervezet tehát ellenzi a DCLeaks.com anyagai alapján Soros Györgyhöz köthető, világszerte várható abortuszliberalizációs kampány üzenetét, de Kutassy Jenő hangsúlyozta: ő nem valaki ellen, hanem valami, az élet mellett szeretne beszélni.

 – Ahelyett, hogy valami ellen beszélnénk, beszéljünk valami mellett; az élet és a gyermekek megszületése mellett – fogalmazott lapunk kérdésére a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnökhelyettese. Kutassy Jenő elmondta, a nagycsaládosok úgy vélik, a jövőnk a gyermekekben van. Ennek megfelelően nem helyeslik az abortusz liberalizálását, de támogatnak minden olyan megoldást, amely a gyermekek világrajövetelével jár.

– A művi terhességmegszakítás egy drasztikus beavatkozás. Mi sem érvelhetünk mással, mint a halálbüntetés ellenzői, akik azt mondják, hogy inkább kerüljön szabadlábra száz bűnös, mint hogy egyetlen ártatlan életet is kioltsunk. Mindkettő, a kivégzés és az abortusz is visszavonhatatlan – szögezte le. Kutassy Jenő hozzátette: számos más lehetőség van, a védekezéstől kezdve a gyermek örökbeadásáig. A nőket támogatni kellene abban, hogy biztonságosan vállaljanak gyereket – mondja Kutassy Jenő.

 Szerinte inkább ezeket kellene „reklámozni”.
– Elismerem, hogy lehetnek nehéz helyzetek egy nő életében, ilyenkor abban kell segíteni, hogy az abortuszon kívüli megoldást találjon – fogalmazott. Kiemelte azt is, hogy az abortusz vállalása és elvégzése egyaránt komoly lelkiismereti kérdés. – Több orvossal beszélgettem már, akik kénytelenek elvégezni a beavatkozásokat, de közben szenvednek attól a tudattól, hogy ők az életre esküdtek fel, viszont ezekben az esetekben a halált szolgálják – jegyezte meg a NOE elnökhelyettese.

 Hasonló gondolatokat osztott meg a közelmúltban Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója a Családhálónak adott interjújában. A portálnak beszámolt arról, hogy új szemléletű szülészeti osztály megnyitását tervezi az intézmény. Így fogalmazott: „Sokszor és sokféleképpen megfogalmazódott már nálunk az az igény mind egyházi, mind társadalmi részről, hogy a szülészeti ellátásban nagy szükség volna egy új szemléletű modellre. Mára jó kapcsolatrendszerünk alakult ki olyan ellátókkal, akik ezt az irányt értik, és szívesen képviselnék is azt a leendő osztályon. Az új szülészet három alappillére a természetes, kevésbé medikalizált, ugyanakkor teljes biztonságot adó szülészeti háttér megteremtése, az élet védelmének a hangsúlyozása, tehát egy abortuszmentes szülészet, valamint a szülészetre rárakódott anyagi disszonanciák kitisztítása, azaz egy világos pénzügyi rendszer megteremtése. A megvalósuláshoz már elkezdtük az egyeztetéseket.”

 Kifejtette, hogy az új szülészeten nem végeznek majd abortuszokat, s ezzel egyedülállóak lesznek az országban, hiszen a művi terhességmegszakítás mindenütt a protokoll része. Hozzátette azt is, hogy az anya kérésére alapvetően ugyan kötelező a beavatkozás, de „van egy jelentős réteg Magyarországon, amelynek tagjai ezzel nem értenek egyet, és úgy gondoljuk, hogy megvalósíthatónak kell lennie egy olyan intézménynek, ahol nem történik terhességmegszakítás”.

Nyilatkozata után Velkey Györgyöt többen támadták a balliberális oldalról, és a hasonló akciók egyre gyakoribbá válhatnak, amennyiben beindul a DC Leaks által megszellőztetett kampány a Soros Györgyhöz köthető alapítvány oldaláról az abortusz liberalizálásáért. Mint arról beszámoltunk, a Nyílt Társadalom Alapítvány hároméves tervében nagy erejű támadást helyezett kilátásba Írország szigorú abortuszszabályozása ellen. A cél a magzati élet védelmét kimondó 1983-as alkotmánykiegészítés és a művi terhességmegszakítást az elfogadható legszűkebb keretek között tartó egészségügyi törvény módosításának kikényszerítése. A szigetországban remélt sikereket más államokban kamatoztatnák.

Sorosék „fegyverként” a magukat nőjogi szervezetekként aposztrofáló csoportosulásokat akarják bevetni. Írország mellett Európa valamennyi konzervatív, illetve erősen katolikus országában finanszírozni fogják a hasonló akciókat, de a tengerentúlon és Afrikában sem kímélik majd az úgynevezett pro life, azaz élet- és magzatvédő politikát. Lengyelországot név szerint is célpontként említik. Soros György terveihez vélhetően nem lesz nehéz magyarországi támogatókat találni. Hiszen a 888.hu által közreadott, az amerikai milliárdos által szponzorált szervezetek listáján megtalálható a Társaság a Szabadságjogokért mellett a Patriarchátust Ellenzők Társasága, a NANE – Nők a Nőkért az Erőszak Ellen Egyesület –, valamint a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség is.

 Nagy Áron
forrás: 
http://magyaridok.hu/belfold/halalt-reklamoznak-az-elet-helyett-954937/