Mi történik a terror háta mögött? Ez most a legfontosabb kérdés, vagy ez kellene legyen.
A terror háta mögött most nagyhatalmi játszmák zajlanak, egyetlen nagyhatalom érdekei szerint…

És a terror éppen arra jó, éppen azért kell, hogy széles és egyre szélesedő háta mögött, titokban, észrevétlenül mindenféle dolgok megtörténhessenek, vagy éppen ellenkezőleg: ne történhessenek meg.

 Valójában senki sem teszi fel a legfontosabb kérdést: miért nem pusztítják el az Iszlám Államot?

 Mert hát mi is ez az „Iszlám Állam”? Néhány ezer elmebeteg martalóc a sivatagban. Egy hét alatt fel lehetne számolni ezeket az állatokat, és ezzel egyszersmind véget lehetne vetni megannyi esztelen és iszonyatos szenvedésnek szerte a világon.

 Csak az a baj, hogy az Egyesült Államok nem akarja felszámolni az Iszlám Államot, és nem akarja, hogy normalizálódjon a helyzet a Közel-Keleten.

 Nem akarja, mert egyeduralkodó akar lenni (maradni?) a térségben, és mert nem akarja, hogy az oroszok megtartsák, megőrizzék ottani pozícióikat.

 E nagyhatalmi politika oltárán pedig feláldoznak mindent, és feláldoznak bárkit. Ameddig ezt nem mondjuk ki, nem mondunk ki semmit sem, csak sötétben tapogatózunk, és ismételgetjük rögeszméinket.

Az Egyesült Államok közel-keleti politikájának tudható be mindaz az elmebaj, ami jelenleg történik, és ami sajnos még sokáig történni fog.

 Egyebek mellett ennek tudható be, hogy még mindig nem az embereket elevenen elégető, lefejező, vízbe fojtó és minderről perverz, beteg videókat közzétevő, terroristákat Európába küldő ISIS az egyetlen és legfőbb ellenség. Hanem ezekkel a beteg állatokkal együtt emlegeti Amerika Aszadot és Oroszországot mint a közös cselekvés, a közös fellépés „akadályait”. És az is éppen eléggé árulkodó fejlemény, hogy Washington csak azt követően lett „aktív” Szíriában, hogy Putyin offenzívát indított a sivatagi patkányok kiirtására.

 Amerika nem akarja, hogy az oroszoknak megmaradjon a szíriai tengeri kijárat a Földközi-tengerre, és hogy megmaradjon befolyása a térségben. Ugyanis Amerika valójában Oroszországgal háborúzik már évek óta, és ennek a háborúnak fontos színtere, eszköze és ürügye Ukrajna.

 Amerika nem akarja, hogy Európa és Oroszország kiegyezzen végre egymással, és együtt, nyugalomban és békességben kereskedjenek mindenki megelégedésére. Ez Washington számára rossz forgatókönyv.

Washington a békétlenségben és a háborúban érdekelt. Itt is és a Közel-Keleten is. Ezért nem akarja felszámolni az ISIS-t, ezért nem vet véget a kőolaj feketekereskedelmének, holott az abból befolyó dollármilliárdok mind az Iszlám Államot gazdagítják.

 És a békétlenség, a düh, harag, a kétségbeesés és a félelem légkörének fenntartását szolgálja az irányított és szervezett migráció is, amely immáron egy éve önti el Európát.

 Kérem, ne feledjék el: Szíriában öt éve zajlik polgárháború, Irakban huszonöt éve, Afganisztánban harminchat éve, Pakisztánban és Bangladesben pedig nem is folyik háború, de az említett országok lakói egyszerre döbbentek rá az idén tavasszal, hogy elegük van mindenből, és ideje elindulniuk Európa felé.

Ezt csak egy elmebeteg hiszi el.

 És azt se felejtsék el, hogy a szíriai, iraki és afganisztáni háborúk mögött mindenhol az Egyesült Államok áll, a maga vérlázító és ostoba politikájával, beavatkozásaival és idióta „demokráciaexportjával”.

 Azt se felejtsék el, hogy csak ebben az idióta közegben hangozhatnak el a terror árnyékában olyan kijelentések, miszerint „nincs összefüggés a terror és a migráció között”, s hogy jöjjön továbbra is mindenki nyugodtan, hiszen „nincs semmi okunk felülvizsgálni eddigi menekültpolitikánkat”, ahogy például a demens barom, Juncker kijelentette a párizsi halottak még ki sem hűlt tetemeire állva.

 És azt se felejtsék el, hogy az Egyesült Államok nem akar befogadni szíreket a párizsi terrorra hivatkozva, de Obama ideböfög Európába, hogy mi ne keverjük össze a bevándorlókat a terroristákkal.

 Egy szónak is száz a vége: mindazért, ami jelenleg a közel-keleti térségben és Európában zajlik, az Egyesült Államokat terheli a legnagyobb és legsúlyosabb felelősség. És persze a migrációt és az ISIS-t pénzelő Szaúd-Arábiát és az öbölállamokat. Amelyek természetesen mind-mind az Egyesült Államok fontos „stratégiai” szövetségesei.

 Az a Szaúd-Arábia például, ahol az utcán fejeznek le és korbácsolnak meg embereket napi rutin szerint, de érdekes módon a máskor oly’ kényes amerikai politikát ez nem zavarja.

 Hazugság, sötét politikai érdekek és ezek mentén feláldozott életek. És hazugság, hazugság, hazugság mindenütt. Ez a jelen. És ha nem figyelünk oda, ebből még igazi háború is lehet.

Akkor pedig az Úristen irgalmazzon mindannyiunknak.

 Bayer Zsolt - Magyar Hírlap

 forrás: http://magyarhirlap.hu/cikk/40687/Terror_mogott