Öt év mekkora különbséget könyvelhet el: 2010 előtt Orbán Viktor, az az évi választásokig az ellenzék első számú politikusa, még hibátlanul követte a transzatlantista vonalat, beleértve az azóta semmibe süllyedt európai uniós Nabucco földgázvezetéket…

Miniszterelnökké választása után meglehetősen gyorsan fordult a helyzet. Az országból kirugdalták a washingtoni konszenzus egyik alapintézményét, a Nemzetközi Valutaalapot (IMF) és Magyarország a gazdaság unortodox (saját) útján haladva ér el sikereket a legfontosabbnak értékelt gazdasági mutatókban.

Miközben végrehajtotta a keleti fordulatot, melynek nyomán alapvetően javultak kapcsolataink Kínával és Oroszországgal is. Majd pedig elsőként képviselte a migránsválságban azt az irányvonalat, amelyet Európa népei mind nagyobb számban magának érez. És vált vele Európa-szerte magasztalt államférfivá. Akinek ezzel kapcsolatban bármilyen kételye van, vegye magának a fáradságot és nézze meg a nyugat-európai, Orbán-ellenes cikkek nyomán keletkezett olvasói kommenteket, melyek elsöprő többsége a cikk szándékával ellentétes.

A napokban a bátorság útján további két nagy lépés tanúi lehettünk: a kormányfő és a kormány prominens tagjai az elmúlt negyedszázados történelmünkben először visszautasították, hogy egy budapesti amerikai nagykövet beleszóljon a magyar belügyekbe.

Orbán Viktor végül pénteken tényszerűen elmondta, hogy Soros György (helyesen: George Soros) „neve vélhetően a legerősebb példa azok közül, akik mindent támogatnak, ami gyengíti a nemzeti államokat, és támogatnak mindent, ami megváltoztathatja a hagyományos európai életformát. Az aktivisták, akik segítik a migránsok vándorlását, akaratukon kívül is a nemzetközi embercsempész hálózat tagjai lettek”. Mire Soros maga a magyar miniszterelnöknek válaszolva teljes mértékben alátámasztotta az ellene felhozottakat, amikor kijelentette: „Orbán tervének lényege a nemzeti határok megőrzése, amiben a migránsok képezik az akadályt. A mi tervünk a migránsok megsegítését célozza meg, amiben a nemzeti határok képeznek akadályt”. Amivel egyúttal hülyét is csinált a teljes magyarországi balliberális véleményformálókból, akik nem győzték hangsúlyozni, mekkora abszurditás, összeesküvés elmélet, és mindennek az alja, amit a miniszterelnök állított Sorosról.

Hogy a milliárdos tényszerűen mennyire támogatja a migránsok Európába áramlását, egyrészt elég saját, Nyílt Társadalom honlapját meglátogatni (opensocietyfoundations.org), ahol hosszan sorolja mindazon szervezeteket és országokat, amelyek az őket pénzelő Soros szája íze szerint segítik és ösztönzik a migrációt, beleértve természetesen Görögországot, Olaszországot és Spanyolországot is.

Másrészt Soros Nyílt Társadalom Alapítványának W2eu (Welcome to the EU) csoportja, mint ezt először a brit Sky News tévéállomás riporterei felderítették, muzulmán migránsoknak írt útikalauzát osztogatja a török migránstáborokban és görög szigetek felé tartó csempészhajókon. E tény – amely alapján a miniszterelnök hivatkozott Soros tevékenységére – magyarul elsőként szeptember 17-én az http://nssz.blogstar.hu/ nemzetközi sajtószemlében látott napvilágot (az eredeti szöveget lásd lentebb csatolva), bár később a Magyar Idők napilap később nem egy alkalommal magának tulajdonította az elsőbbséget (legelőször szeptember 21-én, legutoljára október 31-én). Ráadásul a külpolitikában nem egyszer reszkető térdű közszolgálati televízió híradója szeptember 22-én így kezdte a Sky News feltáró riportjáról szóló összefoglalóját: „A kézikönyvet – állítólag – egy Soros Györgyhöz köthető szervezet adja ki. Közben az üzletember érdekeltségébe tartozó egyik alapítvány információs portált is működtet, hogy a migránsok könnyebben jussanak Európába”. Állítólag…

Nem állítólag viszont egy tízmilliós ország miniszterelnöke felülemelkedett azokon, akik folyvást a fülünkbe dobolják: viselkedjünk passzívan a világot rángató és rángatni akaró hatalmasok irányában, mert velük szemben tehetetlenek vagyunk.

Magyarország miniszterelnöke ezzel szemben megszégyenítve egy 83 milliós ország élén álló német kancellárt és a 66 milliós Franciaországot vezető, hozzá hasonlóan gazsuláló francia elnököt ismét bátran szembeszállt a hatalmasokkal és újra kiderült, akár az unortodox gazdaságpolitika esetében, hogy nem csak szembeszállni lehet és érdemes velük, de győzni is lehet.

Aki nem akar ennek hinni, vessen egy pillantást a brit Daily Mail című napilap október 30-án „A magyar miniszterelnök azzal vádolja George soros milliárdost, hogy alá akarja aknázni Európát azzal, hogy támogatja a Közel-Keletről beutazó menekülteket” címmel megjelent cikk olvasói hozzászólásaira. Melyek közül nem egy fejezi ki vágyát, hogy Nagy-Britanniát Orbán vezesse. November 1-jén 20:50 perckor az ott olvasható 406 kommentárból 391 Orbánnak Viktornak ad igazat George Sorossal szemben. Hogy a Sorosra vonatkozó hány, durvábbnak ítélt kommentet nem engedett kiposztolni a szerkesztőség vagy távolította azt el, nem tudjuk.

A győzelem tehát gigantikus méretű. Mely útról öngyilkosság lenne letérni. Főleg akkor, ha Európa országainak egyre több vezetőjének rogy meg a térde az alulról jövő, bázisdemokratikus nyomás hatására.

Lovas István

forrás: http://lovasistvan.hu/2015/11/01/orban-egyre-jobb-mind-kevesbe-tart-a-vilagot-rangatoktol-es-rangatni-akaroktol/