Nagyon sokan szeretnénk már végre választ kapni a politikusoktól, társadalomtudósoktól, azoktól, akik tudni vélik a választ, arra a kérdésre, hogy kik ezek az iszlám államos terroristák, és mit keresnek Európában. Mit akarnak tőlünk? Miért fenyegetőznek, miért gyilkolják az ártatlan embereket? …

Mi a céljuk, mit akarnak elérni a robbantásaikkal, a terrorjukkal, ártatlan emberek százainak legyilkolásával? Eddigi ismereteink szerint egy terrorszervezet mindig valamilyen konkrét célból fogalmazta meg követeléseit az adott államhatalommal szemben, és a követeléseik elutasítása esetére fenyegetőzött merényletekkel, gyilkosságokkal, robbantásokkal stb. Az Iszlám Államról azonban senki sem tudja, hogy mit is keres Európában, mi a célja az európai nagyvárosokban végrehajtott gyilkos merényletekkel. Annyi kiderült már a híradásokból, hogy a dzsihadisták toboroznak a „Nyugat” elleni harcra. De miért harcolnak a „Nyugat” ellen? Mi a bajuk vele? Talán közelebb jutunk a terrorszervezet működésének megértéséhez, ha sorra veszünk néhány közelmúltban történt eseményt, amelyek első látásra talán nem, de nyilvánvalóan összefüggenek.

George Friedman amerikai biztonságpolitikai szakértő, a Stratfor, majd most a geopolitikai Future Intézet titkosszolgálati ügyekben járatos, nagy tekintélyű vezetője a Business Insidernek adott interjújában azt jósolja, hogy új háborúk kitörése a Csendes-óceán ázsiai részén, a Közel-Keleten vagy Kelet-Európában várható.

Az Egyesült Államok hadügyminisztériumának közlése szerint a NATO 250 tankot, lövészpáncélost, önjáró löveget, 1750 egyéb páncélozott harcjárművet és 4200 katonát, egy páncélos dandárt telepít a keleti frontra, Kelet-Európába. Indoklás: „A döntés az orosz agresszió miatt aggódó kelet-európai szövetségesek megnyugtatását szolgálja.” Kérem, emelje már fel a kezét az a kelet-európai ország, amelyik napjainkban Oroszország katonai agressziójától tart! Lengyelországot és Romániát emlegetik. De egyik sem határos Oroszországgal. Sőt, a lengyel külügyminiszter, Witold Waszczykowski a napokban nyilatkozta a lengyel köztévében, hogy nem lesznek az USA négerei. Egészen pontosan: Lengyelország ezentúl nem tanúsít „néger mentalitást” az USA irányába. Közölte, hogy az új lengyel kormány szakít az előző kormány USA-barát politikájával. Románia persze egészen más. Románia az USA minden kívánságát teljesíti, ha cserébe a kisebbségi politikájában szabad kezet kap. A közelmúlt eseményei alapján úgy tűnik, hogy megkapta. Kinek áll érdekében, hogy Európában a félelem uralkodjon el és a káosz legyen úrrá a nemzetállamokban, legyengítve az ellenállásukat a hódítók előtt? Ehhez jön még, remek időzítéssel, a soha nem látott méretű, többmilliós nagyságrendű, véget nem érni látszó migrációs támadás, Európa elözönlése.

Nyugat-Európa népei még alszanak, noha elég hangos robbantásokkal ébresztgetik őket. A nyugatiak még nem akarják elhinni, hogy országuk és az Európai Unió vezetői elárulták őket. Ezért gondolhatja Friedman, hogy Nyugat-Európa ellenállás nélkül az ölébe hull a nemzetközi pénzoligarchiának, a globáltőkének, az USA birodalmi politikájának és itt nem lesz szükség fegyveres harcra. Nyugat-Európa ellenállás nélkül meg fogja adni magát. Már az Iszlám Állam terroristái, dzsihadista harcosai jelentette problémával sem tud megbirkózni. Kelet-Európa azonban keményebb dió. Kelet-Európa népeiben még megvan az életösztön, még közeli a szovjet impériumi lét kiszolgáltatottságának emléke, még sokakban él a hazai kommunista elnyomás élménye. A mai Oroszország semmilyen katonai agresszióval nem fenyegeti sem Kelet-, sem Nyugat-Európát. Erre utaló jelnek nyoma sincs. Vagyis azért telepít páncélosdandárt a NATO Kelet-Európába, hogy megtörje a renitens Orbán, a kezelhetetlen Fico, újabban a lengyel vezetés és a várhatóan csatlakozó további kelet-európaiak esetleges ellenállását. Akár fegyveres fenyegetéssel is.

Mindeközben a magyar ellenzéki pártok és a ma már egyértelműen ötödik hadoszlopként működő „civil” szervezetek lesik a fejleményeket, mindent megtesznek a kormány, sőt az ország gyengítése érdekében, s mivel tudják, hogy a nép bizalmából nem kerülhetnek hatalomra, ezért szívesen megelégednének a remélt majdani gyarmati birodalom magyar helytartói tisztségeivel is.

Somogyi János (a szerző nyugalmazott ügyvéd)
forrás: www.magyaridok.hu