A ciprusi bankok válsága késztetett arra, hogy utánanézzek a világhálón: hogyan is működik a világot behálózó bankkartell pénzgyártási masinériája?

 

Van rá anyag bőven, a mérsékelt hangnemtől a baloldali nézeteken keresztül, a neoliberális magyarázkodástól kezdve egészen a szélsőséges antiszemita átitatottságú képtelen magyarázatokig. Találtam azonban egy videót, amelynek nem csak az az érdekessége, hogy magyarul van, hanem az is, hogy szemléletesen, tárgyilagosan, nem mellébeszélve, könnyen megérthetővé teszi a bankvilágban az úgynevezett pénzcsinálást. Félelmetes egy folyamatnak lehetünk  szenvedő alanyai az egész világon. És ez még csak a kezdet. A videó pedig megmutatja a végkifejletet is, ami pedig – ha nem figyelünk oda – katasztrófális is lehet.

Jó volna tudni, hogy hányan nézik meg ezt a  videót (ha addig el nem tűnik a világhálóról) és hányan fogadják meg Dr. Drábik János kézzelfogható bölcs tanácsait. Csak remélni lehet, hogy a világ lakosai összefognak és kialakítanak valamilyen védekezési mechanizmust a hömpölygő pénzgyárak ellen. Ugye, mindez a pénz banki aranyfedezetének a megszüntetésével kezdődött Amerikában valamikor  a hetvenes években...

                                                                                                                                                                                Agárdy Gábor

A videó URL-címe a következő (kattints rá):

http://www.sikerrefel.hu/szegyellje-magat-az-a-magyar-aki-nem-hajlando-ezt-megerteni/

Forrás: Szerző Neve, (Rácz Gábor ), Domain címe (www.sikerrefel.hu)” 

(engedélyeztetés kikérve 2013.4.3., 15:30-kor)