Éppen arról tanácskoztak fundamentalista hitszónokok Franciaországban, hogy szabad-e egy muszlimnak vernie a nőket, amikor két Femen-aktivista rohant fel a pódiumra. Tiltakozásul ledobták a hosszú muszlim viseletet, amiben bejutottak a konferenciaterembe…

A két nő felsőteste azért nem maradt teljesen fedetlen: egyikük azt pingálta magára, hogy senki nem igázhatja le, míg a másikukon az a felirat állt, hogy én vagyok a magam prófétája. A 25, illetve 31 éves nőket rövid meghökkenés után egyből őrizetbe vették. De ők előtte még franciául és arabul feminista jelszavakat kiabáltak a pódiumon. Videó is készült: legalább tízen rángatják a topless aktivistákat, valaki beléjük is rúg. Miközben hangosan átkozzák őket, sőt, valaki a megölésükre tesz indítványt. 

A nőket kihallgatta, majd elengedte a francia rendőrség. A konferencia szervezői azt mondják, ezt nem fogják 
ennyiben hagyni. Ami pedig magát a tanácskozást illeti: egyebek mellett elhangzott, hogy a közösségi médiában a nőknek el kell fedniük az arcukat, máskülönben szexuálisan zaklatni fogják őket a túlvilágon. Az incidens nyomán a Twitteren többen azt javasolták, hogy a zavart keltő nőket korbácsolják meg. De feltűnt olyan ötlet is, amely csoportos megerőszakolásukat szorgalmazta.

(globoport.hu, http://www.bumm.sk/turmix/2015/09/20/video-felmeztelen-femen-aktivistak-rohantak-le-egy-muszlim-konferenciat)

A szenc.sk szerkesztőségének szerény megjegyzése:

Nos: a tiltakozás ilyen formáját (páne muszlim konferencián) nem lehet jóváhagyni. De azt sem, hogy ide jutott Voltaire, Dumas, Hugo, Picasso, Schuman, De Gaulle és Ravel országa! Szégyen!