Mivel azonban az európai államok fékezési vágya, valamint a menedékkérők száma egyaránt nő, ebből bizony durva erőszak lesz. Más nem lehet. Ez tényleg ennyire bonyolult?

Számomra a migránsválság egyik legkínosabb velejárója, hogy többé nemigen tudom megvédeni a politikát mint szakmát vagy hivatást. Korábban, ha a piacra vagy ilyen-olyan vendéglátóipari egységbe tévedtem, mindig igyekeztem hűteni a hangulatot, de a helyi „politológusok” azért rendre arra a megállapításra jutottak, hogy a magasságos Európa még magasságosabb vezetői lopnak, csalnak, hazudnak, agyatlanok, felveszik a lóvét a semmiért, az ultizás közben „felszedett” gógyit képtelenek a nép érdekében bevetni, egyébként pedig tönkretesznek mindent maguk körül, a kisembert is ott sanyargatják, ahol érik.

 2015 őszén járunk, a kontinens népessége és felekezeti megoszlása épp átrendeződőben, én meg állok a piacon, a söntésben, és Orbán, illetve a V4-országok tetteit magyarázom, velük próbálom menteni a politika becsületét. Ezt még csak-csak elfogadják a helyi erők, de a többi európai vezérről kialakított közösségi véleményt („OSTOBÁK!”) semmivel nem tudom cáfolni.

 Mert megbocsáthatatlan, felfoghatatlan, hogy az EU  csúcsfejei éles helyzetekben képtelenek alkalmazni az általános iskola első éveiben bevésett matematikai műveleteket (pölö összeadást, szorzást). Ha valahova egy nap alatt 10 ezer menekült érkezik, az azt jelenti, hogy száz nap alatt már egymillió jön, három év alatt pedig szűk 11 millió. És ha az a tapasztalat, hogy a migránskibocsátó ázsiai és afrikai államok polgárháborús belviszonyaiban, szegénység-újratermelésében nincs javulás, csak romlás, továbbá az embercsempészet lassan nagyobb biznisz, mint a drogkereskedelem, akkor a fenti 11 milliót nyugodtan be lehet szorozni kettővel, hárommal, néggyel, öttel.

 Aki egy ilyen helyzetben kizárólag az emberi jogokkal képes előhozakodni, tehát tagadja a matematika érvényességét, az menthetetlenül ostoba. Az ostobaság pedig előbb-utóbb erőszakot fog szülni.

 Mert mi történik körülöttünk? A szomszédainknál katonákat terelnek a határra, próbálják maximalizálni a napi bevándorlószámot, könnygázt vetnek be, kacérkodnak a kerítésépítéssel, egyszerűen azért, mert Merkelt előbb-utóbb ráveszi a pártja (a népe), hogy szűkítse a német határkapukat. És egyik ország sem akarja, hogy nála torlódjanak fel az Angela nővér irgalmában reménykedő, de idővel hoppon maradó migránsok. Bénázgatnak a kormányok, persze, mert maguk sem tudják, hogy saját szavazóik akaratát hajtsák végre (azaz maradjanak demokraták), vagy gazdasági érdekből engedelmeskedjenek a Merkel-féle „szeretetterrornak”.

 Mivel azonban az európai államok fékezési vágya, valamint a menedékkérők száma egyaránt nő, ebből bizony durva erőszak lesz. Más nem lehet. Ez tényleg ennyire bonyolult?

 Ahhoz sem kell nagy ész, hogy megjósoljuk: amíg korábban, néhány száz bevándorló esetében működött a kitoloncolás intézménye Európában, most már nem fog. Nem lehet százezreket és milliókat dobálni egyik országból a másikba, tehát ebből is durva erőszak lesz. Más nem lehet.

 Szóljon már valaki Merkelnek, hogy tolja egy kicsit odébb az asztalán a rongyosra olvasott emberi jogi chartákat! És sürgősen vegyen elő egy elsős matekkönyvet! Vagy legalább csempésszenek be neki egy nyamvadt számológépet!

 Bódis András

 forrás: http://valasz.hu/publi/bevandorlas-ebbol-durva-eroszak-lesz-115651