Rengeteg idióta között volt és van szerencsém élni. Fiatalkorom jó részét egy bolondokházában töltöttem, lehet, nem a jó oldalon: ápoló voltam... 

Akkor még nem volt ennyire kötelező, de mondhatjuk nyomasztónak is, a politikai korrektség, ami nagyjából annyit jelent, mintha semmit nem jelentene. És ez így is van, nem jelent semmit. Mindent, ami a világban van, nevén kell nevezni. Aki divatból, kényszerből, megfelelni akarásból elhajol alapvető emberi kötelessége, a szabad szólás elől, az alamuszi, gyáva senkiházi. Így vagyunk például az emberi rasszok megnevezésével. A néger nem néger, hanem színes, a cigány sem lehet egyszerűen cigány, hanem roma, mint A nagyidai romák című Arany-költeményből ismerjük, de Johann Strauss Jókai Móric novellájából készült Romabáró operettje is megerősíti bennünk a politikai korrektséget. A zsidó szót aztán ne is kerülgessük, mert a puszta leírása antiszemitává tesz minket. Jókai, a bölcs és előrelátó is megrövidítette a nevét, mondhatni, névtani körülmetélést csinált inkább, semmint belement volna bármiféle mórickázásba. Mór megtette, megtehette. Mi nem. Ápoló úrként azonban még viszonylag egészségesen beszélgethettem a derék elmebetegekkel. Elment az eszed? – kérdeztem például Biczy mestertől, aki azelőtt fodrász volt, de Gagarin unokatestvére fölvitte őt a Napba, onnan szökött aztán haza Biczy úr bambuszbiciklivel, Esztországban (így mondta!) landolt, és életét a továbbiakban a festészetnek szentelte. Szép szénrajzokat készített, a szén meg arra is jó volt, hogy őszülő Hitler-bajszát Biczy úr befeketítse. Igen, elment az eszem – válaszolt eredeti kérdésemre Biczy. Az évtizedekkel ezelőtti kedves, bolond világ mára szinte teljesen átváltott erőszakos, ostoba és gyilkos indulatokkal teli üzemmódba.

Arabok gyilkolnak Párizsban, miután országaikat szétbombázta a művelt és egyre idiótább amerikai–európai civilizáció vagy mi. A tohonya, hízott agyú, nagy gazdagságában és kényelmében degenerálttá vált valamikori civilizáció meg egyre csak ünnepli nagyvonalúságát, vendégszeretetét, tapintatát és politikai korrektségét. Ebben a világban már semmi nem az, ami. Minden és mindenki más. A lúdtalpas fikahuszárok serege, az úgynevezett véleményformáló elit pedig egyre csak a píszí imamalmot pörgeti. Szabadság, testvériség, egyenlőség. A terror embertelen. A gyilkos, gyilkos. Aki pedig a rendkívüli állapot és a gyülekezési tilalom ellenére Párizs meg Brüsszel meg Berlin utcáin ezredmagával tüntet a terror ellen vagy mellett, az idióta. Be kell zárni. A rácsok mögött aztán gondolkodhat a valódi politikai korrektség lényegéről.

Dippold Pál

forrás: http://magyarhirlap.hu/cikk/41145/Idiotak#sthash.zaN143aS.dpuf