Tapsolhatnak a jogvédők, minden jóérzésű ember megdöbbenésére a hetvenhét ártatlan embert lemészároló norvég Anders Breivik pert nyert a norvég állammal szemben... 

A bíróság kimondta, hogy a hatóságok megsértették emberi jogait. A tömeggyilkost a Norvégiában maximálisan kiszabható huszonegy év börtönre ítélték, és bár elszigetelték a többi rabtól, három cellát használhat, futópadot, szobabiciklit, számítógépes játékokat kapott, újságokat, könyveket olvashat. Ennek ellenére „állati bánásmódra” panaszkodott, egyebek közt a mikrohullámú sütőben melegített ételek minősége miatt, és elviselhetetlennek nevezte például, hogy gyakran hideg a kávéja.

 Nehéz már erre mit mondani. De ha már a jóléti demokráciák egyik mintaállamában ennyit ér hetvenhét ártatlan ember élete, akkor lenne egy-két ötletem. Javasolnám a norvégoknak, hogy állítsanak fel önálló konyhát Breiviknek, és legalább két börtönőr figyeljen arra, hogy kávéjának hőmérséklete soha ne essen negyven fok alá. Esetleg vezethetne lövésztanfolyamot, vagy elküldhetnék tanácsadónak az Iszlám Államhoz. Célszerű lenne egy segélyalap felállítása is, amelybe az áldozatok hozzátartozói küldenének havonta pénzt. Ezt megkaphatná, amikor szabadul. Huszonegy év alatt szép kis summa jönne össze, épp elég ahhoz, hogy már ne legyenek soha anyagi gondjai.

 Félretéve a tréfát – a migránskérdés kezeléséhez hasonlóan –, ez az ügy is jól mutatja, milyen mérhetetlen morális válság felé száguld Európa. Legalábbis azon része, amelyet nekünk feltétel nélkül majmolnunk kellene. És láthatóan nincs más megoldás, mint hogy berendezkednünk önvédelemre, és bárki, bármilyen marhaságot próbál ránk erőltetni, azt nem hagyjuk.

Baranya Róbert
forrás: http://magyarhirlap.hu/cikk/53288/Onvedelem#sthash.U0omIgav.dpuf

 (...)

Tömeggyilkos pert nyert Európában!

(…) 

 Mi jöhet még? Miben különböznek az iszlám állam öngyilkos merénylői Breiviktől? Semmiben se! Talán csak annyiban, hogy amíg ő egy luxusbörtönben luxuskörülményei között sínylődik, addig az öngyilkos terroristák már Allah kegyeit élvezhetik…Meg talán számarányukban. A norvég tömeggyilkosból csak egy volt a közelmúltban Európában, míg iszlám terrorista ki tudja mennyi érkezett különböző útvonalakon illegálisan Európába. Illegálisan, papírok nélkül, de szóbeli meghívásra a szegény, szerencsétlen menekültekkel együtt, akiket tárt karokkal vártak Európa vezetői.

 Mert Európa szabadságpárti, Európa befogadó, Európa liberális! Ezzel a túlzott liberalizmussal a vén Európa pedig a vesztébe rohan, morális válsága már most szembetűnő, kézzel tapintható! Ott tartunk, hogy előbb saját vezetőitől kell félteni és megvédeni őt, és csak ezt követően lehet majd hatékonyan megőrizni az európai civilizáció országainak határait.

Száraz Dénes
forrás: http://www.korkep.sk/cikkek/velemeny/2016/04/21/tomeggyilkos-pert-nyert-europaban