Hát, ezt kezdem nem teljesen érteni.....nna, nem mintha eddig valamennyire is értettem volna...

Adva van, ugye, egy "közös" magyar párt, amelyik be szeretne kerülni a törvényhozásba, - amit értek. Van egy magyar nemzetiségű képviselő, aki mediálisan futtatva van és szeretné ezt az ismertséget ő is és a Szövetség - Aliancia is kihasználni. Ezt is értem.

A nem magyarok dobbantanak a csapatból, - ezt is értem, mert már régen csak ürügyre vártak,...mégsem lehet elbattyogni - csak úgy!!!

Na de most-...

Minden lezajlik, mindenki lenyugszik, mindenki dolgozik.(???)

Az Szövetség - Aliancia, annak ellenére hogy az ÉLET naponta tálcán hozza az embereket NAGYON, és még jobban az érdeklő témákat ( háború, gazdasági válság, genderőrület, migránskezelés, stb) kibiggyeszt egy semmi különöset nem mondó szlogent az óriásplakátjaira " mi itt otthon vagyunk".

No és???

Akit ez érint és érdekli, az tudja...aki nem tudja, azt nem érinti.

Ilyen pszichológiai töltetű üzeneteknek akkor van értelmük (az okosok szerint), amikor a címzett is úgy érzi, hogy nagyon fontos - sőt, életbevágó.

Hát ez az ideális állapot a lakosságnál szerintem most messze nem áll fönn.

Gyimesi azzal, hogy egy máig meg nem magyarázott katymasz végén elvesztette a 150. kiálmodott helyét a listán, úgy viselkedik mintha már lezajlottak volna a választások - sehogy - és semmi látványosat nem csinál. Fociban ezt hívják olyan igazolásnak, amelyik nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Forró Krisztián kávézgat a párt legeltökéltebb támogatóival, csak tudnám, minek? Ők azok, akiket nem kell meggyőzni és amúgy is: átlag 10-15 résztvevővel ez maximum kb ezer választóval való találkozás a választásokig, ha kávémérgezést kockáztatva ezt végigcsinálja. Ez egy városi képviselőtestületbe szép szám, de országos szinten???

Amúgy minden valamirevaló párt, amelyik indul a választásokon és nem nacionalista vagy újfasiszta, rájött, hogy lecsíphet pár szavazatot a teszetosza magyaroktól, és mind magyar szekcióval hasít. (Magyar szív!- hányinger!!!)

Ezt senki nem oldja....talán nem érdemes???

Mindig büszkén állítjuk, hogy az anyaország népének szerves része vagyunk, akiket csak a határ különít el.

Magyarországon volt egy éve egy teljesen objektív közvéleménykutatás, amit választásoknak hívnak. A magyarok kétharmados többséggel kinyilvánították, hogy konzervatívak, nemzeti érzelműek és nem vevők a liberális baloldali ideológiára.

Szerintem nem haragudnának meg otthon ha akár engedély nélkül is, de felhasználnánk ezeket az információkat. Nálunk se gondolkodhatnak másképp a mieink.

Miért nem ezekre a problémákra építve szólítjuk meg a választókat? Ez az utolsó lehetősége a magyar közösségnek a politikai színpadra való visszatérésre!

Ezt nem tudatosítjuk???

Mert egy ami biztos: "...meghalok egy züllött hajnalon.".... De meghalni, ha muszáj, szépen, büszkén is lehet.

Vagy esetleg megpróbálni túlélni...Talán még sikerülhet!

forrás: Pallya Gábor FB-oldala