Történelmi csúcson van Németország népessége, és elképesztő gyorsasággal nő - adták hírül a hírportálok. Még soha ennyien nem éltek az országban...

És ehhez persze nincs szüksége a német kormánynak semmiféle családtámogatási politikára, adókedvezményekre, és egyéb gyermekvállalási ösztönzésre sem.

De még mielőtt a magyarországi hazaáruló, és most már a brüsszeli korrupciós botrány mocsarába is lassan belesüllyedő ellenzéki latrok "bezzegnémetországoznának”, elmondom a legfontosabbat is a hírhez, hogy ehhez a hatalmas német teljesítményhez csupán a németekre nincs szüksége senkinek.

A folyamatosan érkező, a jó, és gondtalan élet reményében bevándorló arab és afrikai migránsok ugyanis tesznek róla, hogy kitöltsék, a két kutyát és három autót tartó, éppen a kihalás felé rohanó német őslakosok által üresen hagyott teret. Ez egy ideig-óráig működni fog, remélve, hogy a bevándorlók majd betöltik a hiányzó munkahelyeket, de hosszú távon ez is felőrlődik, mert a felmérések szerint a bevándorlók alig 5 %-a alkalmas, vagy hajlandó dolgozni is. Többségük írástudatlan vagy analfabéta, és csak jól élni, és sok pénzt kapni szeretnének, nem rabszolgának jönnek az új ígéret földjének V. Birodalmába.

A terepet ennek a csürhének, az olyan magas műveltségű zöldagyú politikusok készítik elő, mint a szülei által vásárolt oxfordi egyéves jogi gyorstalpalós diplomás Annalena Baerbock német külügyminiszter, akinek civilben még a szellemi fogyatékosok liberális hímző szakköre elnöki pozíciójának betöltésére is van esélye, de csak holtversenyben, mert azért Németországban is nagy ám a választék és a konkurencia. A német kormány - és benne kiemelten a zöldek, akiket az USA nevű helytartó állam úgy könyvel el, hogy a legjobban megvehetők és befolyásolhatók a saját (mármint az USA) érdekeinek végrehajtásához - a teljes abnormalitás állapotába lavírozta ezt a régebben komolynak számító országot. A zöldek nyomására bezárt atomerőműveket, melyek szerintük környezetkárosítóak, mostanság a régi, elavult, legkörnyezetkárosítóbb lignit tüzelésű hőerőművek újraindításával próbálják pótolni, hogy a német társadalom ne kerüljön vissza a kőkorba, ahol jobb esetben gyertyával, rosszabb esetben az sarki fénnyel világíthatnak az otthonaikban. A széntüzelésű erőművekhez azonban szén is kellene, aminek híján vannak (mert ezt is Oroszországból és Ukrajnából importálták) ezért újabba, a volt román kondukátor, Nicolae Ceausescu faluszépítő, vagy faluromboló pogromjához nyúlnak, hiszen az új lignitbányák bővítéséhez falvakat kell lerombolniuk a zöld kormányzatnak..Csau, ( ahogyan a románok méltán hívták a kutyát) a nagy példakép, pedig szerette a németeket, vagyis a Romániában őshonos szászokat, és azért is adta el őket olyan drágán, mint a középkorban a rabszolgákat, kötegnyi nyugatnémet márkáért már a szociban. Ilyen példaképekre, történelmi hősökre van szüksége a német politikának, mert semmivel sem különbek nála.

A német bányák és hőerőművek egyébként nem csak a globális felmelegedésben játszanak szerepet, de a biodiverzitást is csökkentik. Termőföldeket, erdőket és településeket is elragadnak a környezettől. A Ruhr-vidéki bányák területe összesen már 150 négyzetkilométeres, és a legmélyebb ponton a 450 métert is eléri. A régió három bányája közül a legnagyobb a hambachi (85 négyzetkilométer a területe, mint nagyjából Tatabányáé), mely egyben az egyik legnagyobb ember által kreált gödör is a világon.

Az elmúlt években az észak-rajna-vesztfáliai falu, Manheim lakosait már kitelepítették, a falut pedig átköltöztették, hogy teret adjanak a terjeszkedő felszíni lignitbányának. Az északnyugat-németországi régióban nem ez volt az első alkalom, hogy egy falut át kellett telepíteni egy bánya terjeszkedése miatt. Az 1940-es évek óta összesen 50 települést nyeltek el a környék bányái, és 20-at építettek újjá a környéken. A Manheim környéki lignitbánya terjeszkedése és működése több konfliktust is generált. A jelenlegi bányabővítés ugyanis nemcsak Manheimet érinti, hanem a környező Hambach erdőt is. Az erdő kiirtásának hírére pedig tiltakozások kezdődtek. A környezetvédelmi aktivisták igyekeztek meggátolni az erdő kiirtását az elmúlt években, és közvetetten a lignitbányászat környezetkárosító hatásai ellen is felléptek.többek között úgy, hogy arpró kis faházakba, kunyhókba, felköltöztek a fákra, vagy ahhoz láncolták magukat és egymást. A vissza a természetbe nevű cirkusz, azonban nem hatja meg túlságosan a német kormányt, és keményen fellép a tüntetők ellen.

Legutőbbi tiltakozásukon még a környezetvédők császárnője, az utóbbi időben szokatlanul méla csendben élő, de régebben már a sarki prostikként futtatott, Gréta Thunberg is megjelent, akit persze egészen véletlenül lencsevégre kapott egy éppen abban a percben arra járó a mítoszgyártó nyugati FOS ( független objektív sajtó) zsoldos, úgy hogy indulhat újra a sivalkodás.

"Meggyütt a píz“. Meg a zsold. Lehet, hogy egyszer megéljük azt is, hogy egy palagázt szállító amerikai tartályhajóhoz kötözi magát a mi kis Grétánk, és ott is marad a víz alatt a hajó kikötéséig.

A lignit egyébiránt a legnagyobb környezetterhelést okozó energiaforrás, hiszen a szénhidrogének közül ennek az egyik legalacsonyabb a fűtőértéke. De ezt legalább pótolja a füstje, amiben viszont gazdag a lignit. A benzin például 5,4-szer hatékonyabb nála. Ahhoz azonban, hogy az ország megfeleljen a párizsi klímaegyezménynek, nem nyitni hanem csukni kellene ezeket a bányákat( meg a politikusokat is) de kit is zavar ez? Az amerikaiakat nem igen, hiszen már jó előre dörzsölik a tenyerület a mocskos üzleteik reményében, mert tisztában vannak vele, hogy a zöld pártok arra kényszerítik Németországot, hogy „csapdába essen”. Az európai zöld pártokról azt írják Amerikában - micsoda felismerés - hogy különösen könnyen manipulálhatók az amerikai imperializmus feladataival. Ilyen zöld politikusoknak tartják az USA-ban Annalena Baerbock jelenlegi német külügyminisztert és Robert Habeck klímaminisztert is. A jó zsold meg a csökkent agykapacitás tehát megteszi a hatását.

Persze nemcsak Németország, hanem egész Európa tönkretételére is kaphatók a fennt említett zöld kommunisták, akiket a háborús retorikára és az értelmetlen Oroszország elleni szankciókra is úgy használnak fel, mint bármi másra, amire kell. A felmosó rongy persze pont erre való.

Az Annalena "barbi“ napi reggeli helyett is az Ukrajna melletti, feltétel nélküli kiállást szajkózza, és az Oroszországból történő gázszállítáok a teljes leállítása mellett kardoskodik, ha beledöglik is a német ipar és a lakosság. Azt mondta, hogy ennyi áldozatot ki kell bírniuk az embereknek, és a választóinak a véleménye egyáltalán nem érdekli őt.

Reméljük, hogy rövid politikai pályafutását, a választói elől való hosszú futása követ. Az USA célja, hogy teljesen a padlóra küldje a konkurens német, és persze az európai gazdaságot, ipart, és hogy a hidegháború éveinek szintjére csökkentse a német-orosz viszonyt, teljesülni látszik. Az előadás azonban még nem ért véget.

Függöny! Hamarosan jön a második felvonás is.

Hrubík Béla (FB-oldala)