Tisztelt Olvasóink, kedves honlap-látogatók!

Lassan itt van az adóbevallások ideje és így a 2%-os adórész jótékony célokra való fordításának a lehetősége is…

Szerkesztőségünkben (www.szenc.sk) lassan „kimúlik“ a webszerkesztéshez használt asztali PC-nk amely már 7 éves és dotációként Szenc városától kaptuk annak idején. Sajnos, mint minden öreg szerkezetet, ezt az asztali PC-t is javítgatni kell már, a karbantartás most már eléggé tetemes költségekkel jár, amelyek csak nőni fognak.

Nemes felajánlást kaptunk a Szenc- és Vidéke Társulástól (elnöke Duray Rezső), hogy azt az összeget, amelyet 2%-os adórészként a www.szenc.sk weboldal számára kap a Szenc- és Vidéke Társulás, egy számítógép megvásárlásának támogatására fordítaná.

Az előzetes költségvetés szerint maga a PC kb. 1270 €, ehhez kell még egy jobb grafikus kártya és két merevlemez, hogy DTP-szerkesztést lehessen csinálni. Nagyjából egy ilyen PC ára kb. 2000 € DPH nélkül. Képernyőkre, billentyűzetre nincs szükség, mert azok aránylag újak.

A kiválasztott típus a Celsius W5011 lenne, amelynek itt van a műszaki leírása:

https://sp.ts.fujitsu.com/dmsp/Publications/public/ds_CELSIUS_W5011.pdf

Sajnos, a grafikus kártya ( pl. S26361-F2222-L965 NVIDIA Quadro P620 2GB) ára a csiphiány miatt jócskán megugrott, leszállítási ideje kb. 2-3 hónap (vagy több).

Máshonnan is kaptunk igéretet némi támogatásra (pl. SzAKC, Rákóczi Szövetség, néhány vállalkozó), természetesen kisebb összegekről van szó 100...250 € nagyságban, beadtuk a Városhoz is a támogatási kérvényünket. Mivel elég magas összegről van szó, csakis több forrásból lehet az új PC-t megfinanszírozni.

Természetesen pár éve kaptunk némi nem pénzbeli támogatást a Várostól és a megyétől is (pl. fényképezőgép-body, objektív, tavaly villanófényt adott polgármesterünk a saját dotációs keretéből, mert 10 éves volt és tönkrement).

Bizony, nagyon elkelne a támogatás egy új gépre, mert az évi költségeink a weboldal üzemeltetésére átlagban 2 és 3 ezer € körül vannak, amit némi szponzori segítségen kívül a saját zsebünkből finanszírozunk immár 15 éve úgy, hogy a weboldalról semmit sem töröltünk le. Minden ott van – ez már történelem!

Ezennel kérjük segítségüket, ami semmibe nem kerül, csak ki kell tölteni a 2%-os nyomtatványokat az Adóhivatal számára, ill átadni őket a munkáltatónak.

Itt találhatóak, ahonnan lementhetők:   https://www.szenc.sk/hu/2szazalek.alej

A kitöltött és leadott nyomtatványt fénymásolják le vagy fotózzák le a mobiltelefonukkal és juttassák el szerkesztőségünknek vagy a Szenc- és Vidéke Társulásnak (pl. durayrezso@gmail.com vagy gagardy@gmail.com e-mail címekre, ill. személyesen), így egyértelmű, hogy kinek szánták a 2%-os támogatást, lehet kommentet is írni hozzá :-) . Az adakozókat és a támogatási összegeket természetesen nyilvánosságra hozzuk (pl. akár álnév vagy kód alatt, ha valaki nem kívánja magát felfedni).

Segítségüket előre is köszöni

Agárdy Gábor, a weboldal főszerkesztője (immár 15. éve)