Ma, április 3-án két fontos esemény zajlik Magyarországon: parlamenti választások vannak és egyben egy népszavazás is lezajlik a gyermekek védelmében. Írom ezt pont délben...

 

Ne higgyük, hogy egy ilyen fontos esemény nem hat ki Szlovákiára és az itteni magyarokra. Nagyon is! Mert nemcsak filozófiai elégtételt kaphat az itteni magyar, hanem támpontot a lassan káosszá váló európai világban, ahol soha nem látott  kontraszelekció zajlik a politikusok körében. Ez alól (sajnos) Magyarország sem kivétel.  

Aki embernek született, mind valamiféle tökéletlenségben szenved. Ha nem így lenne, akkor máris Istenként tisztelhetnénk az ilyen tökéletes „embereket“.

Így van ez a harmadik kétharmados ciklusát befejező Orbán-kormánnyal is. Ott is van sok-sok derék ember, de nem kell mikrtoszkóp a gazemberek felfedezéséhez sem. Minden kormánynak megvan a maga sleppje, az Orbán-kormánynak is – ilyen meg amolyan. Csak a mérték és ennek erkölcsi és gyakorlati kezelése dönt!

A döntő tényező azonban a hazaszeretet és a jóakarat maradhat! Minden más szemfényvesztés, propaganda, választási csalás kisérlete...és nem utolsósorban...a morál kérdése!

Merek saccolni:

A Fidesz-KDNP kontra minden más 55:45 %-ban nyerni fog, tehát kormányt alakíthat. Negyedik kétharmad nem lesz, túl sok pénz jött az NGO-knak. A gyermekvédelmi intézkedési tervek nagyobb támogatottságot kapnak – ez nem lesz csoda, hiszen egy normálisan gondolkodó és így élő baloldali (vagy talán) liberális is érzi a négy nem „terhét“!

Mi, szlovákiai magyarok, csak drukkolni tudunk (meg fohászkodni), hogy minden a legkisebb veszteséggel záruljon az anyaországiak és a határon kívülre rekedtek számára is. A kifejezetten pozitívumok pedig csodának számíthatnak az utóbbi hetek-hónapok történései után.

Isten minket úgy segéljen!

- – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – - 

Írom ezt április 4-én déltájban:

Alábecsültem a választói akaratot a magyarországi parlamenti választásokon – Orbán hozta a formáját, megvan a 4. kétharmados többség!

A hivatalos eredményt az NVI április 22-én hirdeti ki. 

en (április 14.)parlamenti patko 

A gyermekvédelmi népszavazásnál viszont sokkal többet vártam, érvénytelen lett! De legalább fokmérője lett a közakaratnak. A résztvevők kb. 95%-a négy „nem“-el szavazott. 

- – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – -

Az Országos Választási Bizottság április 14-én eredményt hirdetett a megalakuló új Országgyűlést illetően:

- A kormánypártok kétharmadot is meghaladó erővel, 135 képviselővel lesznek jelen a magyar Országgyűlésben.
- A baloldali koalíciót alkotó pártoknak – DK, Jobbik, Momentum, MSZP, Párbeszéd és LMP – összesen 57 mandátuma lesz.
- A Mi Hazánk hat fővel képviselteti magát az újonnan megalakuló Országgyűlésben.
- A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata a 2022–2026-os ciklusban is egy fővel lesz jelen a Tisztelt Házban. 

 

                                                                                                                                 Agárdy Gábor