Mindenki, aki érdeklődik a közügyek iránt, egyszer eljut abba a stádiumba, amikor kénytelen rákérdezni az önmaga összegyűjtötte információhalmazra: miért?... 

Miért akkor? Vagy most és ott?

Most, hogy hivatalosan is megerősítették azt az előre sejtett tényt, hogy Amerika nem egy szamaritánus képződmény, hanem nem válogatott eszközökkel is manipuláló kvázidemokrácia-exportőr, kicsit oda kell figyelni az amerikai fegyverszállítmányokra. Mert nincsenek ingyen. Kicsi részüket Ukrajna területeladással fizeti vissza Amerikának, kicsit leszakított a legjobb csernozjem szántóföldjeiből és kicsit odaadta azt a 17 millió hektárt az amerikai nagycégeknek (Monsanto, stb...).

De lássuk a sorozatot az elejétől, úgy húsz-harminc évre visszamenőleg.

A globalohatalom egyik jeles amerikai (amúgy magyar származású) képviselője rájött arra, hogy csupán jópofa politizálással vagy akár háborús terrorral sok minden nem elérhető és megvalósítható. Kitalálta a nem kormányzati szervezetek státuszát (NGO-k), amelyek mindenféle népi, polgári, ill. közjogi megbízatás nélkül teljesítik a kvázidemokrácia és a jogállamiság égisze alatt a megbízóik feladatait.

Kicsit odatettek nekik a gazdik néhány tízmilliárd dollárt, kicsit odafigyeltek néhány egyetem létrehozására, hogy az „ige“ kellő irányban, kellő hatékonysággal terjedjen.

Közben a kígyóbűvölőktől kicsit ellesték a technikát és a módszereket, kicsit odafigyeltek a sajtóra és kisérleti terepként a németeket választották ki. Angelában tanulékony alanyra találtak, aki az NGO-k által Afrikába és a Közel-keletre kijuttatott pénzeken keresztül „willkommenskultur“-t indított el. A globalisták kicsit odafigyeltek Szerbiára, Líbiára, Irakra, Iránra meg aztán kicsit megfeledkeztek Afganisztánról.

Kicsit odafigyeltek Grétácskára is, meghívták, hogy zöldítse be egy kicsit az amerikaiakat. Aztán kicsit odafigyeltek, hogy nehogy véletlenül járvány nélkül éljünk és kicsit odafigyeltek, hogy éppen amerikaiak kezdhessék a vakcinagyártást. Kicsit arra is figyeltek, hogy mindez aláássa a világ megszokott üzleti forgását. Kicsit odafigyeltek, hogy mindez pl. csiphiányt és szállítási kapacitáshiányt is okozzon. Kicsit odafigyeltek, hogy beinduljon a BLM-mozgalom, majd annak hanyatlásakor kicsit rátettek az LMBTQ ideológiával.

Azóta kicsit megnőtt az amerikaiak által elkövetett lövöldözések száma, nincs hét, hogy kettőről-háromról ne hallanánk.

Nem kicsit, hanem nagyon odafigyeltek, hogy Nuland államtitkár-asszony az ukrajnai Majdanba befektetett öt milliárd dollárja meghozza a várt eredményt és kicsit odafigyeltek, hogy egy kicsit „zongorázni tudó“ komikus lehessen az államfő. Kicsit odafigyeltek Münchenben a komikus ajánlatára, amelyben meglebegtette a Budapesti Memorandum felmondását.

Kicsit odafigyeltek, hogy egy szenilis öregember legyen az amerikaiak elnöke, aki szívesen fog kezet a levegővel, kicsit elalszik a konferenciákon, szellentve ébred és felolvassa a súgógépen a nem felolvasni valót.

Kicsit nem figyeltek oda, hogy az ukrán komikus birtokában van az atombomba gyártásához szükséges tudás, dokumentáció és nyersanyag (urán) is. A figuránk ezt ki is használta és nekifogott, hogy atomhatalommá váljon.

Az oroszok kicsit megelégelték, hogy a NATO már a spájzban van és kicsit odafigyeltek, hogy a donbaszi oroszokat az Azov-ezred tovább ne likvidálhassa. Meg tettek néhány agresszív lépést, hogy Ukrajna legalább 20 évig ne lehessen atomhatalom.

A globalogazdik kicsit odafigyeltek, nehogy már kárba vesszen a pénzük, ezért külügyérük kicsit megpiszkálta Koszovót, érdemes-e némi befektetés árán létrehozni egy újabb forró gócpontot a szerbekkel szemben, amivel kicsit megpiszkálhatják az orosz medve bajuszát.

Az utóbbi napokban pedig kicsit odafigyeltek, hogy a 82 éves Nancy Pelosi ellátogasson Taiwanra. Ha kitört volna a balhé, nem lesz kár érte. Ha pedig nem, ezt a kicsi balhét ís túl lehet valahogyan élni.

Közben kicsit késik az orosz gázturbina hazaszállítása, kicsit korlátozzák a melegvízszolgáltatást néhány német városban és kicsit megemelkedtek az energiaárak, ennek következtében kicsit a németek le fognak mondani az atomerőműveik leállításáról, sőt üzembe helyezhetik a már bezárt erőműveket is. Ez egy kicsit bosszantja a neomarxista zőldeket, de a német állampolgárokat nem nagyon. Kicsit dühösek, hogy télen csak 19 fok lehet benn a lakásban és kikapcsolják éjjelre a közvilágítást.

Aztán meg már egy kicsit a békéről is beszélgetni kéne… 

Nálunk, otthon, kicsit elfutottak a lovak a Matovič-féle meg Sulík-féle karámból és kicsit oda-oda mondogatnak egymásnak. Az államelnökünk pedig kicsit többet politizál, mint amennyit kellene.

Kicsit elégtelen és hatástalan a Szövetség-Aliancia felkészülése az őszi választásokra, kicsit többet kellene odatenni, ill. kicsit odacsapni a lovak közé. Meg végre nem kicsit, de nagyon, rendet kellene teremteni a kicsit elfásult tagságban is.

Úgy látszik, egy kicsit jól él(t)ünk...

Agárdy Gábor