Foto: Neszméri Tünde

2018. március 4-én ( vasárnap) Hegysúron is bemutatták Szomolai Tibor A klán című regényét. A helyi könyvtár által szervezett író-olvasó találkozóra megtelt a terem, nemcsak hegysúriak voltak kíváncsiak a szerző harmadik kötetére…./nt 017  

A szervezők a könyvtárak hete előtti vasárnapra hirdették meg a rendezvényt. A kötet alcíme beszédes: maffia és politika a Felvidéken.

Szomolai Tibor ezúttal a kilencvenes évek valóságába kalauzolja el olvasóit, a jól ismert dunaszerdahelyi Pápay-klánról szóló könyvében azt is elmondja, milyen mértékben támogatta az alvilágot a politikai vezetés.

A mostani politikai eseményekkel is párhuzamot vont a beszélgetésen Szomolai Tibor, hiszen a mečiari időszakban is voltak szurkolóverések, rejtélyes halálesetek, és Fico kormányzása alatt is megverték a dunaszerdahelyi szurkolókat, megvertek egy ártatlan lányt a nemzetisége miatt, legutóbb pedig két fiatalt öltek meg galád módon, csak azért, mert a fiatal férfi újságíróként gyanús esetekre világított rá.

Aki úgy érzi szívesen meghallgatná Szomolai Tibor előadását, még megteheti, hiszen március 23-án, pénteken, délután 6 órakor Szencen a Labirintusban is bemutatják a regényt. 

Könyvbemutató Hegysúron: A klán