Foto: Agárdy Gábor

A színdarab Csáky Pál író, MKP-s EP-képviselő műve alapján készült a komáromi Boráros Imre Színház előadásában. Ez volt indítója az MKP kampánygyűlésének…/ag049

Az előadás, melynek díszleteihez Nagy János szobrászművész alkotásait is felhasználták, egy fohásszal kezdődött, és azzal ért véget. Az alkotók szándéka szerint ez egy rituális keretet adott a műnek, utat nyitva ezzel a reménynek, hogy megmaradhassunk szülőföldünkön magyarnak, s hogy megőrizhessük kétezer éves keresztény kultúránkat a háborgó Európában.
"A bársonyos forradalom idején hittünk és bíztunk abban, hogy más idők jönnek. Hogy egyenlő bánásmódban lesz részünk. Hogy hamarosan eljön az idő, amikor szabadok és ennek az országnak egyenjogú polgárai leszünk. Ám ez mind illúziónak bizonyult" – adott magyarázatot Boráros Imre. A Kossuth-díjas színművész szerint mivel máig nem tisztázott, hogy mit tettünk a rendszerváltás után ránk törő szabadsággal, és hogy az mit tett velünk, a darabban ezekkel a kérdésekkel is igyekszik megbirkózni. 

Az előadás után pedig bemutatkoztak régiónk EP-képviselőjelöltjei. Felhívták a jelenlévők figyelmét, hogy vegyenek részt a szavazáson és válasszák a 21-es listát. Bemutatkozásuk alapján bátran mondhatjuk, hogy talpraesett jelöltek. 
Végezetül a jelenlévők elénekelték a Nemzeti Imát.

Választási tudnivalók itt. 

Színház és MKP-kampánygyűlés: