Európa vértanúi – Az MKP Keresztény Platformjának sajtóközleménye:
A Magyar Közösség Pártjának Keresztény Platformja mély megdöbbenéssel veszi tudomásul, hogy egyre több ártatlan áldozata van a kegyetlen terrorista támadásoknak az Iszlám Állam részéről…

Különösképpen megrendítő az idős Jacques Hamel atya brutális meggyilkolása, amelyet a Rouen melletti Saint-Etienne-du-Rouvray templomában követtek el. A merénylet szent helyen történt, amelyet sok esetben még a legbarbárabb népek is tiszteletben tartottak.

A barbár gyilkosság vértanúvá avatta az atyát és minden áldozat a keresztény Európa vértanújává válik, amíg az európai- és a világhatalmak nem lépnek fel következetesen és határozottan a terroristák ellen.  Szükséges, hogy megfékezzük az újkori népvándorlást s ugyanakkor a bajbajutott embertársainkon az országukban vagy egy közeli biztonságos országban segítsünk.

Tiszteljük mások vallását és kultúráját, de ezt azoknak is meg kell tenniük, akik menedéket kérnek az európai, keresztény gyökerekkel rendelkező országoktól.

Az MKP Keresztény Platformja elkötelezett a keresztény európai szellem és értékek megvédése mellett s arra szólítja fel a hazai és az európai döntéshozó politikusokat, hogy következetesen álljanak ki az európai emberek védelmében.

Egyben kéri a keresztény közösségeket, hogy lehetőségeikhez mérten kapcsolódjanak be a karitatív gyűjtésekbe és imádkozzanak a békéért nemcsak a Közel-Keleten, de Európában és szerte az egész földkerekségen.

Keresztény örökségünket kötelességünk megőrizni, hiszen első szent királyunk, Szent  István is erre buzdított bennünket!


Az MKP Keresztény Platformjának elnöksége
Pozsony, 2016. július 27.