A festői szépségű Zoboralján, Alsóbodokon, a Magán-szakközépiskola kollégiumának területén, a „Paulisz rancson” töltötte szünidejének bő egy hetét 34 gyerek a szenci-járásból, valamint Somorjából, Jókáról, Nagyfödémesről, Csenkéről és Pozsonypüspökiből.
A szervező, a Csemadok Szenci Területi Választmánya titkára Fekete Márta az idén is gazdag, változatos programot biztositott a hattól – tizenhat éves gyerekeknek, akik nagy része már több éve ebben a táborban tölti szünideje nyolc napját.
Puss Kornélia kerámikus a korongozás, Névery Viktória pedig az üvegfestés és a gyöngyfűzés művészetébe vezette be az érdeklődőket, segitségükkel ajándéktárgyakat készitettek.
Múzeumlátogatások – a nyitrai Mezőgazdasági Múzeum, a lévai Barsi Múzeum, a váradi falumúzeum, a gimesi Forgách Kastély és a nyitracsehi jurta megtekintése sok új élménnyel, ismerettel gazdagitotta a gyerekeket.
Mindemellett volt idejük együtt játszani, szórakozni, lovagolni, sportolni, az időjárás is megjavult, igy a fürdés sem maradt el.
A tábor költségeinek kiadásaihoz a Bethlen Gábor Alap is hozzájárult. /pm074


Fotógaléria