Ha jól látom a neten, egy szlovén médiatermék - a "MLADINA" - lehozott egy vitatható karikatúrát Orbán Viktorról. ..

Náci vezérként ábrázolják, mellette a hazai szélsőjobboldali párt, az SDS vezetőivel (lásd a kép baloldali részét). Szlovákiából is, de ha anyaországi lennék, akkor onnan sem tudnám bemérni, hogy Orbán mennyire működik közre az állítólagos  szlovén szélsőjobbal. Eddig erről egy kósza hír sem jelent meg, maga a európai Néppárt sem tiltakozott, Manfred Weber sem hányta fel Orbánnak (ha már hihetünk a PC-s nyugati médiának) és az anyaországi ellenzék sem rótta fel a magyar kormányfőnek. Tehát egy üres halmaz a kiindulópont.

Erre jön a Mladina, lehoz egy karikatúrát, ami ellen Magyarország ljubljanai nagykövete tiltakozott. Benyújtott egy tiltakozó jegyzéket is, miszerint ez a karikatúra átlépte a sajtó- és szólásszabadság határait és rontja a két ország kapcsolatait. A ljubljanai nagykövetség arra kérte a szlovén kormányt, hogy "a jövőben akadályozza meg, hogy hasonló eset megtörténjen az országban."

A Mladina "vette a lapot" és csinált egy karikatúra-változatot, amely szerint már minden rendben van (lásd a kép jobboldali részét).

mladina1-2-resize

Nem volna ezzel semmi bajom, mert a PC-s szélsőlibnek Európában semmi sem drága - van pénz odaátról elég. Ha azonban összevetem a Juncker-Soros-féle anyaországi plakátháborúval, aminek az lett a vége, hogy a FIDESZ felfüggesztette tagságát az EPP-ben, akkor kimászik a kisördög és megkérdezi: hol van most Sargentini, Juncker meg Weber! Meg a többi PC-s, EU-s megmondóember? Ehhez képest a magyarországi plakát egy jólnevelt és szolid figyelmeztetés.

                                                                                                                          Agárdy Gábor