Ha emlékezetem nem csal, ezen a weboldalon már nem egyszer foglalkoztam a balliberalizmus egyik vállalhatatlan oldalágával: a liberálfasizmussal. Tettem ezt a nyugati médiákban megjelent írások kapcsán és (sajna) az anyaország néhány – magát magyar állampolgárnak tartó – politikai képviselőjének megnyilatkozásával kapcsolatban is…

Most azonban történt valami, ami mellett  nem lehet szó nélkül elmenni: „a rémisztő képződmények“ megállapítás kiosztása Niedermüller Péter volt DK-s EP-képviselő (most Budapest – Erzsébetváros polgármestere) részéről.

Pista bá´ imigyen mondaná: ha ilyen bunkó az elit, akkor milyen a többi…?

Hosszasan méláztam, kell-e egy ilyen „fehérjehalmazzal“ foglalkozni. A kifejezést nem én találtam ki. Rájöttem, hogy kell – mert Hitler is az volt, mégsem foglalkoztak vele érdemben – istenítették, őrjöngtek érte. Sztálin is az volt, aztán maradt utána 40 millió halott. Meg Pol Pot is…

Nem vagyok politológus, ezért nem bocsátkozom elemzésekbe, jövendölésekbe, tuti megállapításokba. Inkább közlöm a Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia (MKPK) mértéktartó és mégis kemény állásfoglalását, amit minden, a világon élő magyarnak és „fehér, keresztény és heteroszexuális férfinak“  (meg persze nőnek is) el kellene olvasnia… 

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjait megdöbbentette, hogy 2020-ban Magyarországon keresztény embereket bélyegeznek meg a hitük miatt - olvasható a testület állandó tanácsának szerdai közleményében.

Niedermüller Péter (Budapest - Erzsébetváros polgármestere) nyilatkozatára reagálva az MKPK leszögezte: „Szomorúan és megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy 2020-ban Európában, Magyarországon előfordulhat az, hogy nyilvánosan általánosítva keresztény embereket bélyegeznek meg hitük és vallási hovatartozásuk miatt, ahogyan ez a napokban egy választott tisztségviselő részéről elhangozhatott”.

A közlemény kiemeli: tehette ezt a megszólaló úgy, hogy kijelentésétől - tudomásuk szerint - eddig sem a kereskedelmi csatorna, sem pártja, sem a hasonló esetekben többször fellépő érdekvédelmi szervezetek határozottan nem határolódtak el.

„Ezt a tragikus emlékeket idéző hozzáállást elfogadhatatlannak tartjuk, és határozottan kérjük a politikai élet minden szereplőjét, meggyőződésétől és hovatartozásától függetlenül, hogy munkáját a közjó érdekében, az etikai és erkölcsi normák megtartásával végezze” - olvasható a közleményben, amely a következő felhívással zárul:

„Hitünk, kultúránk, történelmünk arra tanít bennünket, hogy tiszteljük egymást és a másik emberi méltóságát, még akkor is, ha véleményünk nem mindenben egyezik”.

Niedermüller Péter az ATV január 23-i műsorában azt mondta: „...hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik; akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak - meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből - mondom csöndesen nektek...” 

Kérdem én: ha valami ilyesmit mondana egy „ fehér, keresztény, heteroszexuális férfi“  (meg talán nő is) a zsidók, cigányok, homoszexuálisok, LMBTQ, muszlimok címére, mennyi időre kerülné el a sajtó és a PC-beszéd „lámpavasát“?

Ez vegytiszta rasszizmus Niedermüller esetében és az én  hipotetikus kérdésem kapcsán is!!! 

Agárdy Gábor