Tisztelt Olvasóink!

 Újból egy évvel öregebbek lettünk és kíméletlenül tört ránk a 2018-as esztendő. Még egy másodperc előnyt sem adott, pontosan bejelentkezett...

Talán ez így is van rendjén, hiszen az idő - mint egyesek szerint a negyedik dimenzió - nem függ tőlünk, pontosan múlatja magát emberi beavatkozás nélkül is.

 A szenci magyarok weboldala, a www.szenc.sk, ezúttal köszöni meg minden kedves olvasójának a türelmet és a bizalmat, amit az elmúlt évtizedben és a 2017-es esztendőben kapott. Köszönjük az elismerést és a jól irányzott, megalapozott kritikát is.

 145 eseményről tudósítottunk képpel és szöveggel, ami éves átlagban nagyjából két és félnaponként egy esemény. A statisztikáink pedig azt mutatják, hogy napi 120-220 rendszeres látogatónk van, ami egyértelműen fejlődést jelent. Az eddigi legtöbb egy nap alatti látogatónk a féli rockopera bemutatása után volt - jócskán ezer felett. Ezért köszönet illet minden szerkesztőt és tudósítót!

 Ezúton szeretnék a szerkesztőség nevében köszönetet mondani szponzorainknak is, akik 2017-ben is anyagilag hozzájárultak a honlap működtetéséhez. Az anyagiakon kívül pedig néha fontos volt a szellemi támogatás is és a tettrekész segítség. Főleg akkor, amikor más szervezési problémák miatt nem lehetünk személyesen jelen egy-egy eseményen. Ilyenkor a kisegítő szerkesztő-kollégák mentik a „mundér becsületét“.

 Továbbra is szeretnénk, ha portálunk a szenciek információs weboldala lenne, kibővítve a környékbeli falvaknak szánt információval is. Szívesen várjuk észrevételeiket, javaslataikat, esemény-előrejelzéseiket és persze tudósításaikat is.

 Nos, legyen az Újévben egészségünk és szerencsénk is (mert pl. a Titanic-on sok egészséges ember volt, de nem volt szerencséjük), legyen otthonainkban és a világban béke és szeretet, szűnjenek meg vagy legalább jelentősen mérséklődjenek a háborúk és konfliktusok és ne legyen az ember embernek farkasa! Meg maradjunk meg a racionalitás és a józanság talaján!

BORT, BÚZÁT, BÉKESSÉGET!!!

                                                                                                             Agárdy Gábor